T-week 2012

Elektrotechniekles bij het ROC van Twente

Elektrotechniekles bij het ROC van Twente

Het was weer zover: van 1 tot 7 juli werd het WOT-terrein door 16 ontwikkelingswerkers en WOT-leden met tentjes bevolkt. De hele week hebben de cursisten de basis van praktische technieken geleerd die van pas komen als zij in ontwikkelingslanden op zichzelf aangewezen zijn. De cursisten volgden de lessen metselen, houtbewerken, watervoorziening, elektrotechniek, autotechniek en watervoorziening op het ROC van Twente in Almelo en Hengelo en metaalbewerken op het SMEOT in Hengelo.
Op zaterdag gingen we op het WOT-terrein aan de slag met technieken die zelf in het veld toegepast kunnen worden. Zo werd een zonneboiler collector gemaakt en een waterput geslagen. Ook werd het rijden met een Landrover over ruw terrein geoefend.
‘s Avonds waren er twee lezingen; maandag hadden we Arjen Swank van Text to Change te gast die toepassingsmogelijkheden van SMS berichten voor gezondheids- en voorlichtingscampagnes in ontwikkelingslanden demonstreerde. De tweede lezing was van Mark Tiele Westra van Akvo. Hij vertelde over het voorkomen van ziektes die door vervuild water veroorzaakt worden.
Daarnaast was er ook nog tijd voor de broodnodige ontspanning. Donderdag hadden we het traditionele etentje met de docenten van het ROC bij het paradijs waarna de cursisten los konden gaan in de stad. Inmiddels is het terrein ontdaan van de meeste tentjes, de cursisten zijn veilig thuis (of al bijna in Afrika) en de vrijwilligers maken alweer plannen voor T-week 2013.

Leave a Reply