T-week

In 2020 zal de reguliere T-week (21-27 juni) niet doorgaan ivm het corona virus. Als de maatregelen het toelaten zal er een alternatief georganiseerd worden van 13-16 Augustus. Inmiddels zitten de inschrijvingen vol, inschrijven voor dit weekend is niet meer mogelijk.

T-week-logo-120

Sta je daar in de rimboe met een kapotte auto… Of de waterleiding springt en je bent op jezelf aangewezen om hem te repareren. Dan ben je blij dat je de basisbeginselen van de techniek onder de knie hebt!

De T-week is een technische cursusweek voor (toekomstige) ontwikkelingswerkers. De T-week is bedoeld voor mensen zonder technische achtergrond die plannen hebben om naar een ontwikkelingsland te gaan. Bijvoorbeeld om als tropenarts te gaan werken, stage te lopen of of ander werk te doen. Lees meer »

Een autoband repareren tijdens de les autotechniek.

 

 

 

 

 

 

 

T-week 2020

In 2020 wordt de 43ste T-week georganiseerd. Deze zal gehouden worden in week 26, Dus van zondag 21 tot en met zaterdag 27 juni . De locatie is Enschede, bij het demonstratieterrein van de WOT en de praktijklokalen van de ROC Twente. De T-Week wordt georganiseerd door de WOT en ROC van Twente. Schrijf je nu in!

Voorgaande jaren

De T-week van 2019 was wederom een groot succes. Gedurende deze week hebben de cursisten enthousiast aan de verschillende cursussen meegedaan. In twee groepen konden ze hun creativiteit loslaten onder begeleiding van de docenten van het ROC. Bandje wisselen en plakken, overstarten en welke vloeistof nu precies in welk reservoirtje moet was een klein deel van de cursus autotechniek. Bij houtbewerking werd een heus bankje gemaakt en diezelfde dag werd er ook een stukje gemetseld. Ook metaalbewerking en het maken van een douche mochten niet ontbreken. Als de cursisten terugkwamen, konden ze op het WOT terrein genieten van een heerlijke vers bereide maaltijd. Om vervolgens vanaf de tafel naar het kampvuur door te schuiven. Om daarna te kunnen genieten van een warme Afrikadouche op zonne energie.
Vrijdagavond werd er gegeten in het vegetarisch restaurant “Het Paradijs”. Waarna degenen die wilde nog voor een leuke avond de stad in gingen. Zaterdag was alweer de laatste dag. Deze dag werden er workshops verzorgd op het terrein van de WOT. Cursisten konden kleine touwpompen bouwen, helpen bij het slaan van een waterput, en wederom was er voor de geïnteresseerden de mogelijkheid om wat over autotechniek te leren.

Foto’s van voorgaande jaren

Om een idee te krijgen van de T-week kun je een groot aantal foto’s bekijken. Lees meer »

 

 

T-week organisatie logo's