Testterrein

De WOT beschikt over een testterrein op de campus van de Universiteit Twente waar een groot aantal technologieën op het gebied van zon, wind en water worden getest en gedemonstreerd. Windmolens, een warmwatersysteem op zonne-energie, de waterram … kom het bekijken! Neem contact met ons op om een afspraak te maken, of bezoek een van de open dagen.

Zonne-energie

Met zonne-energie kun je meer dan je denkt! Zonnepanelen die elektriciteit opwekken, een droger op zonne-energie, twee warmwatersystemen op zonne-energie, een zonnekookdoos en een paraboolkoker. Lees meer »

Windenergie

Windmolens zijn al duizenden jaren in gebruik om water te pompen. Op het WOT-terrein hebben we houten windmolens, metalen windmolens, elekticiteit opwekkende windmolens, waterpompende windmolens, en een pompentestbank. Lees meer »

Watervoorziening

Wat is de beste manier om water uit de grond te halen? Op het WOT-terrein hebben we metalen en houten handpompen, de EMAS pomp, drie waterramen, een collectie touwpompen, en een hoge pompentestbank. Lees meer »

Werkplaats de Kiwanda

De werkplaats van de WOT heet ‘Kiwanda’, het Swahili woord voor werkplaats. Het gebouw is ontworpen volgens de principes van de passieve zonne-energie, zodat het gebouw in de winter warm en in de zomer koel blijft. De werkplaats beschikt over een groot aantal zelf gemaakte speciale gereedschappen. Lees meer »