Zonne-energie

De zon is een onuitputtelijke en gratis bron van energie. Op aarde kunnen we er water en lucht mee verwarmen, plantaardig materiaal mee drogen, en elektriciteit mee opwekken. De WOT houdt zich bezig met het bouwen en testen van verschillende apparaten die gebruik maken van zonne-energie.

Koken met zonne-energie

Koken met zonne-energie kan een oplossing zijn in gebieden waar brandhout en houtskool in toenemende mate schaars worden. Lees hier over paraboolkokers, zonne-kookdozen en hooikisten. Lees meer »

Waterverwarming

Over de hele wereld wordt zonlicht gebruikt om water te verwarmen met behulp van zonne-collectoren. Het is verassend eenvoudig om met eenvoudige middelen een professioneel werkend warm-water systeem te maken. Lees meer »

De Zonne-droger

Veel boeren verbouwen gewassen die later in het productieproces gedroogd worden en tot een eindproduct verwerkt. Als boeren zelf het gewas kunnen drogen, kunnen ze meer geld verdienen aan wat ze verbouwen. Drogers op zonne-energie zijn daarvoor zeer geschikt. Lees meer »

PV-systemen

PV-panelen zetten zonlicht om in elektriciteit, die gebruikt kan worden voor licht, het laten spelen van radio’s, het opladen van mobiliele telefoons, het aandrijven van waterpompen, enzovoort. Lees meer »