Stage bij de WOT (deel 2)

De stage bij de WOT is onverdroten voortgegaan. Nadat het benodigde staal besteld was, kon er begonnen worden met klussen. Na anderhalve week is het resultaat fantastisch. Het onderstel, dat zich moet kunnen richten op de zon, is zo goed als af. Met dank aan Chris en Mario, die een boel slijp- en las- en draaiwerk hebben verricht. Thom heeft intussen veel geholpen met het programmeren van het richtsysteem. De arduino die de stappenmotoren hiervoor aan moet sturen heeft een gedeelte van zijn intelligentie geërfd, en kan met een heus versnellingsprofiel de grote schijf op de zon richten.

Ook het systeem dat de x en y beweging moet gaan onder het brandpunt van de lens is zo goed als af. De motoren die deze bewegingen moeten aansturen zijn echter nog ergens in China, of op zijn best ergens tussen China en hier. Over ongeveer tien dagen komen ze aan, en kunnen ze gemonteerd worden. De elektronica die hiervoor gaat zorgen is een gedeelte van een bouwpakket voor een thuisbouw 3d printer, de MakerBot. Samen met Bertus is een aantal aanpassingen gedaan in de configuratie, waardoor deze prints nu vlekkeloos mijn zandprinter moeten kunnen bedwingen.

Komende weken wordt de lens opgehangen aan het frame, de bak waar in geprint gaat worden wordt gebouwd en het automatische vulsysteem zal een plaasje krijgen op het frame. Over ongeveer een maand is er nog maar een ding dat rest: hopen op veel zon!

Menno-Jan

Leave a Reply