Werkweekend 19 maart

Werkende WOTter met zijn muze

Tijdens het werkweekend van 19 en 20 maart was het weer uitstekend. Dat gaf iedereen de heerlijke gelegenheid om lekker buiten bezig te zijn. Pieter was bezig met het opknappen van het Deuss collector systeem voor warm water, Annegreet heeft alle windmolens gesmeerd, en Hilbert Jan heeft de stormbeveiliging van de Oasis windmolen gerepareerd en een nieuwe hendel geschaafd voor de houten touwpomp. Freddy was intussen bezig met het ontleden van de demonstratietouwpomp op het terrein, en is daarna bezig gegaan met het vervangen van slechte onderdelen. Vincent heeft de paraboolkokers volledig opgeknapt door alle lamellen weer netjes vast te zetten en schoon te maken. Omdat deze kokers erg windgevoelig zijn, en sommige binddraadjes al redelijk verroest, was dat hard nodig. De paraboolkokers maakten hun tevredenheid kenbaar met een vrolijk knetterend vuur in hun brandpunten. Verder is er nog geschuurd, geschaafd en geschilderd aan diverse houten en metalen onderdelen.

Ook aan entertainment ontbrak het niet. Een radio schalde zomerse muziek over het zonovergoten WOTterrein, en er kon hardop gelachen over een welbekend WOTlid die het snoer van zijn bandschuurmachine doorschuurde, waarna hij verontwaardigd naar binnen liep om te zeggen dat men de stekker terug moest doen.

Binnen is er door Josien en Freddy nog gewerkt aan het maken van instructiefilmpjes over diverse technieken om PVC te bewerken. Tenzij de laatste erg goed is met videobewerken zullen hierop ook nog diverse WOTleden te zien zijn die in de werkplaats verwoed naar gereedschappen zoeken. Deze filmpjes zullen binnenkort op de site te zien zijn.

Op naar het volgende weekend!

Leave a Reply