Mayumbu stichting op bezoek bij de WOT

Bezoek van de Mayumbu stichting,

EMAS pump demonstratie aan Mayumbu stichting


Op 7 mei 2015 waren Luuk en Nambeke van de Mayumbu stichring op bezoek op ons WOT-terrein. Zij waren zeer geinterresseerd in de verschillende technische oplossingen voor ontwikkelingslanden die wij op ons demonstratie terrein hebben staan. met name boortechnieken voor het boren van putten en het maken van een waterpomp voor op de put. In Congo, waar de Mayumbu stichting actief is watervoorziening in kleine dorpen nog altijd een groot probleem.
Hedzer Durksz en Menno-Jan Rietema hebben Beide heren alle boor methodes en pomp-systemen uitgebreid laten zien. De Mayumbu stichting heeft veel inzicht gekregen over verschillende oplossingen die geschikt kunnen zijn voor hun projecten.

Hedzer

Een simplele en hygiƫnisch waterkraan


Kort over de Mayumbu stichting,
De Stichting Mayumbu is opgericht vanuit de dringende behoefte om hulp te willen bieden aan jongeren in de Democratische Republiek Kongo aan een kant en aan de andere kant, het vergemakkelijken van de integratie aan Congolezen die hier in Nederland leven.
Door het organiseren en meedoen aan evenementen waarbij de in Nederland levende Congolezen en Nederlanders elkaar kunnen ontmoeten, brengt de Stichting Mayumbu bovendien haar steentje bij, aan de integratie van Congolezen in de Nederlandse samenleving.
http://stichtingmayumbu.jouwweb.nl/

Mayumbu op bezoek bij de WOT

Leave a Reply