Bezoek uit Kenia

Woensdagavond 18 september werd bij de WOT een lezing gegeven door Suleiman Mwakojo uit Kenia. Suleiman komt uit Mzambweni, aan de kust van Kenia, waar hij betrokken is bij de Nederlandse organisatie East African Care (www.eastafricancare.org ), een particulier initiatief dat sinds 2004 actief is in Kenia en zich vooral richt op water en sanitatievoorzieningen in deze kustregio. Suleiman co├Ârdineert ter plaatse de kleinschalige projecten, zoals waterputten, floflo borehole en latrines, maar ook mangoboten, koeien en geiten.
Suleiman was in 2007 in Nederland en leerde toen bij de WOT de basis van de touwpomp, waarna hij deze techniek veelvuldig heeft toegepast in zijn eigen land.

Het was voor de WOT zeer interessant om eens de echte verhalen uit de praktijk te horen in plaats van vooral op afstand met de technieken bezig te zijn. Een zeer nuttige, maar ook inspirerende avond was het gevolg. Temeer omdat Suleiman een boeiend spreker bleek te zijn die met veel passie over zijn werk kon vertellen.

Leave a Reply