T-weekend

Afgelopen weekend is er een T-weekend georganiseerd: de kleine versie van de T-week op het eigen WOT-terrein. De cursisten bestonden met name uit DIO-ers (van de stichting Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerking) uit Utrecht en een klein aantal andere geïnteresseerden. Een deel van hen gaat binnenkort diergeneeskundige projecten begeleiden in Malawi en Kenia en wilde zich daar op technisch gebied natuurlijk ook kunnen redden.

Vrijdagavond begon het weekend met het opzetten van tentjes en een smakelijke maaltijd. Daarna heeft Freddy de cursisten bijgespijkerd op het gebied van serie- en parallelle schakelingen, multimeters en weerstanden.

De zaterdagochtend werd besteed aan het slaan van een put en installeren van een knikkerpomp. Daarna werd de groep in twee├źn gesplitst: de ene helft leerde de fijne kneepjes van het metselen en bouwde een muurtje, de andere helft werd door twee experts ingelicht over autotechniek. Aan de hand van een opengewerkte motor, die voor de gelegenheid geleend was van de Universiteit Twente, werd de werking van een verbrandingsmotor uitgelegd. Daarna werd de speciaal voor dit weekend aangeschafte sloopauto onder handen genomen: aanduwen, band verwisselen, belangrijkste punten om te checken in Afrika, et cetera. De avond werd besteed met kaarten, kampvuur en het verkennen van nachtelijk Enschede.

De zondag werden de groepen gewisseld en vond er ook een workshop metaalbewerken plaats. Onder leiding van de ervaringsdeskundigen werden mooie lasjes gelegd en kubusjes gemaakt. Na een gezellige BBQ was het mooie en leerzame T-weekend helaas alweer ten einde en vertrok iedereen huiswaarts.

Voor een sfeerimpressie, zie de bijgevoegde foto’s.

1 Reactie op “T-weekend”

 1. Ik clm van loon, ben per toeval jullie fotorep tegengekomen ,en een paar afbeeldingen gingen over puttenboren, daar ik met deze materie opgegroeid ben ,en al meer dan vijftig jaar putten maak,ben ik een beetje geschrokken van de manier waarop jullie het doen.
  ik kan zonder stroom, met twee mensen, overal een put maken waar geen gesteente in de grond zit,en ben graag bereid om uitleg te geven,
  hoe het met veel minder inspanning ook kan’.
  ik bewonder jullie inzet namelijk erg ,daarom geef ik al de mensen van
  ontwikkelingswerk die een put moeten gaan maken,waar het nodig is.
  de raad, doe het niet op de fotomanier ,je bent dagen bezig zonder resultaat,bij mij duurt het maar EEN dag.
  Mijn uitleg is natuurlijk gratis. ik wil allen helpen.

Leave a Reply