Nederlandse organisaties

Universiteit Twente en omgeving

Universiteit Twentewww.utwente.nl
De WOT is gelegen op de campus van de Universiteit Twente. De meeste vrijwilligers van de WOT studeren of hebben gestudeerd aan de UT

ITC – Faculteit of Geo-Informatin Science and Earth Observation, Universiteit Twente www.itc.nl
De Faculteit Geo-Information Science and Earth Observation (ITC) van de Universiteit Twente biedt doctoraalonderwijs op het gebied van geo-informatie-wetenschap en Aarde observatie met remote sensing en Geografische Informatiesystemen. Het doel van ITC is internationaal kennis delen, capaciteitsopbouw in ontwikkelingslanden en opkomende economieen.

CSTM – Twente Centre for Studies in Technology and Sustainable Development
www.utwente.nl/cstm
Het CSTM is een vakgroep van de Faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente. CSTM doet onderzoek en geeft onderwijs op het gebied van milieubeleid en andere beleidsterreinen die relevant zijn voor duurzame ontwikkeling. Voormalig WOT lid Annemarije Kooijman werkt bij CSTM als Senior Researcher.

Sustainable Development in Developing Countrieswww.utwente.nl/…
Sustainable Development in Developing Countries is een Minor van de Faculteit CSTM van de UT.

UTduurzaamwww.UTduurzaam.nl
UTduurzaam streeft naar meer duurzaamheid binnen de Universiteit, haar campus en het Kennispark. Dit doet zij door actief mee te denken met de UT-beleidsmakers en het creëren van bewustwording door samen te werken, bijvoorbeeld via positieve acties en workshops. Duurzame innovaties, energiebesparing, bewust consumeren en het behoud van campusgroen zijn enkele van haar aandachtspunten.

Saxion Hogeschoolsaxion.nl
Een flink aantal WOT vrijwilligers studeert of heeft gestudeerd aan de Saxion hogeschool in Enschede.

ROC van Twentewww.rocvantwente.nl
Het ROC van Twente is een onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie in de regio Twente. Ze verzorgt beroepsopleidingen, trainingen en cursussen voor bijna 30.000 studenten en cursisten. De WOT werkt samen onder andere met het ROC van Twente voor de organisatie van de T-week.

BTG Biomass Technology Groupwww.btgworld.com
De BTG Biomass Technology Group is een in Enschede gevestigd onafhankelijk bedrijf dat zich de afgelopen 20 jaar heeft bezig gehouden met het omzetten van bio-massa naar bruikbare brandstoffen.


Diverse Nederlandse organisaties

International Network on Technical Information (INTI)www.inti-online.org
De WOT is lid van INTI, de International Network on Technical Information. INTI koppelt elf europese instituten die technische informatie aanbieden, met name op het gebied van agriculture, voeding, energie, water en sanitatie, gebouwen, textiel en trainingen.

Stichting Akvowww.akvo.org
Stichting Akvo maakt internethulpmiddelen waarmee organisaties op een gemakkelijke manier fondsen kunnen werven, kennis kunnen delen, en het verloop van projecten kunnen laten zien. Akvo richt zich met name op water en sanitatie-projecten.

IRC International Water and Sanitation Centrewww.irc.nl
Het IRC is een kenniscentrum dat overheden, professionals en organisaties helpt met het delen, promoten en gebruiken van kennis op het gebied van water en sanitatie.

Agromisawww.agromisa.org
Agromisa maakt deel uit van de Universiteit Wageningen. Het doel van Agromisa is om kennis over kleinschalige en duurzame landbouw te verspreiden. De doelgroep is armen in rurale gebieden in ontwikkelingslanden.

Demotechwww.demotech.org
Demotech is an organization based in Maastricht, geleid door Rijnder van Tijen. Demotech houdt zich bezig met het ontwerpen en herontwerpen van duurzame technologie.

Faculteit Industrieel Ontwerpen, TU Delftwww.io.tudelft.nl
De Faculteit Industrieel Ontwerp van de Universiteit Delft heeft een vakgroep die zie richt op het ontwerpen van producen voor de Base of the Pyramid. Een overzicht van de activiteiten vind je in deze publicatie.

Stichting Practicawww.practicafoundation.nl
Stichting PRACTICA faciliteert onderzoek, ontwikkeling en commerciele toepassing van technologie op het gebied van water en energie in ontwikkelingslanden. Practica is onder meer expert op het gebied van het handmatig boren van putten en touwpompen.

EEN – Armoede de wereld uit!www.een.nl
EEN is een campagne die zich inzet tegen armoede, en voor toegang tot onderwijs, schoon drinkwater en gezondheidszorg.

Stichting Water-Rightwater-right.nl
Water-Right zamelt geld in voor de productie en plaatsing van eenvoudige waterpompen in ontwikkelingslanden. De Stichting richt zich primair op het bedrijfsleven in Nederland. Door een donatie aan Water-Right kunnen bedrijven concreet inhoud geven aan hun “Social responsibility”.

Netherlands Water Partnership (NWP)www.nwp.nl/activiteiten/wash/
Het Netherlands Water Partnership is een platformorganisatie met meer dan 180 leden uit de Nederlandse watersector. Een van de activiteiten van NWP is Water, Sanitatie en Hygiene voor ontwikkelingslanden.

ETC Energywww.etc-energy.org
ETC Energy voorziet armen in ontwikkelingslanden van moderne energieservices, door het ondersteunen van kleine bedrijven, capaciteitsopbouw, beleidsbeinvloeding, en onderzoek. ETC heeft samen met Stichting Practica trainingsmaterialen ontwikkeld voor handmatig boren en de productie van de touwpomp en Volantapomp.

WASTEwww.waste.nl
WASTE werkt aan het verbeteren van de levenssituatie van armen in steden in ontwikkelingslanden. De programma’s van WASTE richten zich op bottom-up ontwikkeling op het gebied van recycling, solid waste management, ecologische sanitatie, en het delen van kennis.

Diergeneeskunde in Ontwikkelingssamenwerkingnieuw.dio.nl
DIO biedt steun en advies op het gebied van dierlijke gezondheid en veehouderij in ontwikkelingslanden.