Faciliteiten

Werkplaats

De Kiwanda

De ‘Kiwanda’, wat werkplaats betekent in het Swahili, bevindt zich op het proef- en test-terrein. De Kiwanda is uitgerust met basisgereedschappen waarmee de objecten op het terrein worden onderhouden. De Kiwanda wordt tevens gebruikt voor het bouwen van nieuwe test- en demonstratieobjecten en bij cursussen als de T-Week en de interne cursus werkplaatstechnieken. De Kiwanda is zo ontworpen dat het gebruik maakt van passieve zonne-energie, hierdoor hoeft er ‘s winters minder gestookt te worden en is het zomers lekker koel.

Kantoor

Het kantoor bevindt zich in een portakabin op het proef- en demonstratieterrein. Enkele werkplekken staan ter beschikking van de leden en de kantoormedewerker. In het kantoor bevindt zich ook de bibliotheek.

Bibliotheek


De WOT heeft een uitgebreide boekencollectie over onderwerpen als zonne-energie, windenergie, waterkracht en waterpompen met betrekking tot ontwikkelingslanden. De collectie beslaat ± 2800 boeken en aantal jaargangen van een aantal tijdschriften. Het staat bezoekers vrij de bibliotheek te bezoeken en boeken te lenen. Klik hier om online te zoeken in de boekencollectie.

 
 

Proef- en demonstratieterrein

Op het WOT-terrein staat een groot aantal demonstratieobjecten, die ook bekeken kunnen worden via de online rondleiding. Voor gebruik op evenementen heeft de WOT ook een flink aantal mobiele demonstratieobjecten, zoals een mini-waterram, een windmolen, demonstratie zuigerpompen en knikkerpompen, een tippy-tap en een touwpomp.