Internationale organisaties

Rural Water Supply Network (RWSN)www.rwsn.ch
Het Rural Water Supply Network is een netwerkorganisatie die informatie over duurzame en betaalbare water- en sanitatietechniek beschikbaar maakt. RWSN richt zich op “self supply, cost-effective boreholes, sustainable rural water supplies, and handpump technologies.

IDE Internationalwww.ideorg.org
IDE, opgericht door Paul Polak, versterkt de mogelijkheden van arme plattelandsgezinnen om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. 70% van alle armen in de wereld zijn kleinschalige boeren. IDE werkt met technieken als de touwpomp, treadlepomp, druppelirrigatie, en wateropslagsystemen.

Engineers without Borders Canadawww.ewb.ca/en/
Engineers Without Borders Canada creeert mogelijkheden voor mensen op het platteland in Afrikaanse landen om toegang te krijgen tot schoon water, geld te verdienen op kleine boerderijen, en toegang te krijgen tot infrastructuur.

Engineers Without Borders Internationalwww.ewb-international.org
Engineers Without Borders International stimuleert banden en samenwerking tussen de nationale afdelingen van Engineers Without Borders. Het doel van EWB is de levensomstandigheden van armen wereldwijd te verbeteren door de implementatie van duurzame technische projecten, en ingenieurs en studenten ervaring te laten opdoen in ontwikkelingslanden.

Enterprise Works / VITAwww.enterpriseworks.org
EnterpriseWorks/VITA bestrijd armoede door kleine bedrijfjes en producenten te helen om duurzame bedrijfjes te maken die banen creeren en productiviteit verhogen. Ze doet dit door toegang tot technologie, kennis en financien te organiseren, en technische assistentie te verlenen.

Kickstartkickstart.org/home
KickStart is een organisatie die nieuwe technologie op het gebied van water, sanitatie, transport en constructie ontwerpt en in de markt zet in Afrika. Deze low-cost technologieen worden door lokale boeren en andere ondernemers gekocht, die er winstgevende kleine bedrijfjes mee opzetten.

Bushproofbushproof.biosandfilter.org
BushProof is een organisatie gevestigd in Madagascar die technieken ontwerpt op het gebied van drinkwater en duurzame energie voor gebruik in Afrika en Azie.

Mobile School for Water and Sanitation (EMAS)www.emas-international.de
EMAS is een opleidingsinstituut voor low-cost water- en sanitatietechnieken, gevestigd in Bolivia. EMAS verzorgt regelmatig trainingen, en wordt geleid door Wolfgang Buchner.

Practical Actionpracticalaction.org
Practical Action werkt met arme groepen om hen te helpen technologie te kiezen en gebruiken die hun leven kan verbeteren. Practical Action werkt met een groot aantal technologies, zoals micro-hydro power in Kenya, overstromingspreventie in Nepal, en verminderen van luchtverontreining in keukens.

SKATwww.skat.ch
Het Swiss Resource Centre and Consultancies for Development (Skat) is een Zwitserse organisatie die werkt in ontwikkelingssamenwerking en hulpverlening. Skat voorziet in technische expertise, management support, training aan ontwikkelingsorganisaties en NGO’s.

Wireless Networking in the Developing Worldwww.wndw.net
Op de site van deze organisatie is een heel interessant e-book te vinden, geheten Wireless Networking in the Developing World. Hierin wordt beschreven hoe je low-cost draadloze netwerken in ontwikkelingslanden ontwerpt, implementeert en onderhoudt.