Programma

De T-week is een technische cursusweek voor (toekomstige) ontwikkelingswerkers die wordt georganiseerd door de Werkgroep OntwikkelingsTechnieken (WOT) in samenwerking met het ROC van Twente.

Leren lassen tijdens de les metaalbewerking.

Dagprogramma

Het dagprogramma bestaat uit praktijklessen door gekwalificeerde en gemotiveerde docenten van het ROC van Twente. Dit programma duurt van maandagochtend tot vrijdagmiddag en vormt het hart van de cursus. Koelkasten repareren, een autoband plakken, een aggregaat bedienen, een muurtje metselen, een waterleiding aanleggen, een houten bankje timmeren — het komt allemaal aan de orde.

De volgende technieken komen aan bod:

  • elektrotechniek
  • houtbewerking
  • metaalbewerking
  • metselen
  • autotechniek
  • watervoorziening

Avondprogramma

Maandag- tot donderdagavond zijn we te vinden op het WOT-demonstratieterrein. Het belangrijkste doel is om de deelnemers onderling kennis te laten maken. Uit voorgaande jaren is namelijk gebleken dat de deelnemers veel kunnen leren van elkaars ervaringen in ontwikkelingslanden. Als je denkt ook iets interessants over jouw ervaringen te kunnen vertellen, dan kunt je dit op het inschrijfformulier laten weten.

Tijdens twee avonden wordt een lezing verzorgt door externe experts. De onderwerpen variëren van watervoorziening tot het gebruik van ICT en zonne-energie in ontwikkelingslanden.

Zaterdagprogramma

Op de zaterdag worden de geleerde technieken toegepast bij de WOT. Er wordt onder andere een put geslagen, een zonnecollector gemaakt en een waterpomp gemaakt en geïnstalleerd.

Logies

Cursisten kunnen tijdens de T-week gratis kamperen op het terrein van de WOT op de Campus van de Universiteit Twente. Vrijwilligers van de WOT verzorgen ontbijt en avondeten op het terrein.

Lees meer over deelname aan de T-week »