Educatieve workshops

De WOT organiseert regelmatig educative workshops, waarbij leerlingen van de lagere en middelbare school in aanraking met techniek en de rol van techniek in ontwikkelingslanden. Een educatieve workshop bestaat meestal uit een rondleiding over het demonstratieterrein waarna de leerlingen in de werkplaats eenvoudige waterpompen leren maken. Educatieve workshops worden op aanvraag georganiseerd.

Voorbeelden

In april 2009 zo’n 45 leerlingen van basisscholen uit de regio het WOT terrein voor een wetenschappelijke speurtocht. De middag bestond uit een korte introductie, waarna de leerlingen langs vijf activiteiten werden geleid: koken met de zon, koken in ontwikkelingslanden, electriciteit van de zon, water verwarmen met de zon, en water pompen met de hand en met een windmolen.

In maart 2009 organiseerde de WOT een workshop over duurzame energie voor Twentse leerlingen van De Weekendschool. Na een college en een aantal proefjes op de UT deden dertig leerlingen op het WOT terrein ervaringen op met waterpompen en zonneenergie, en als toegift werd het blussen van een vlam in de pan gedemonstreerd.