Afgeronde projecten

Demonstratie zuigerpomp

Projectnummer: 15-004, Coördinator: Freddy Alferink

Er moet een nieuwe demonstratie zuigerpomp gebouwd worden. De oude is gebroken. De pomp moet van doorzichtig acrylaat gemaakt worden met demonteerbare voetklep en cilinder.

Windenergieles Twente Academy

Projectnummer: 15-003, Coördinator: Axl Hofstede

De WOT gaat een Les verzorgen in het kader van de Twente Academy. De les zal gegeven worden aan een 3 VWO klas van het Bonhoeffe college te Enschede. Na een korte introductie / rondleiding over windmolens zullen de leerlingen een windmolen moten gaan berekenen.

Maatschappelijke stage

Projectnummer: 15-001, Coördinator: Freddy Alferink

Een leerling van het Marianum College te Groenlo gaat een maatschappelijke stage lopen bij de WOT.

Maker festival Twente 2015

Projectnummer: 14-008, Coördinator: ???

Op zaterdag 30 en zondag 31 mei word er weer het jaarlijkse Maker Festival Twente georganiseerd waar de WOT ook met een kraamje zal staan. Een interessante bedoeling voor iedereen die iets heeft met bouwen, klussen, hacken of gewoon leuke nieuwe kennis op wilt doen.

Meesterproef Bonhoeffer college

Projectnummer: 14-006, Coördinator: Freddy Alferink

Twee 6 VWO leerlingen van het Bonhoeffer College te Enschede gaan in het kader van hun meesterproef een onderzoek uitvoeren naar een door zonne-energie aangedreven touwpomp.

Wandelen voor water

Projectnummer: 14-004, Coördinator: Freddy Alferink

Met demo objecten staan op het vertrek en aankomst terrein.

Workshop Astatine

Projectnummer: 14-001, Coördinator: Menno-Jan Rietema

Naar aanleiding van de Arduino workshop bij de WOT ontstond de vraag bij een van de deelnemers of de WOT een cursus kon organiseren voor de studievereniging van Advanced Technology, Astatine. De onderwerpen van de workshop waren: - lassen - draaien - frezen - overig metaalbewerken Er is een ontwerp gemaakt voor een 3d variant van het logo van Astatine. Voor meer info zie de blog op onze website

DIO T-weekend

Projectnummer: 13-006, Coördinator: Menno-Jan Rietema

Een verkorte versie van de T-week voor de bevriende stichting DIO. Onderdelen van de cursus zijn: Elektrotechniek, autotechniek, metselen, metaalbewerken, put slaan en installatie handpomp.

T-week 2014

Projectnummer: 13-005, Coördinator: Janke Maat

In 2014 wordt de 37ste T-week georganiseerd van zondag 22 t/m zaterdag 28 juni. Dit weer in samenwerking met het ROC van Twente. Er wordt weer gekampeerd op het demonstratieterrein van de WOT in Enschede.

Cursus kleinschalige windenergie.

Projectnummer: 13-004, Coördinator: Menno-Jan Rietema

Aan het eind van de cursus heb je een basisbegrip van de energie in stromende lucht, het juist ontwerpen van wieken, en het matchen van rotor en generator om een hoge efficiƫntie te halen. Het blijft echter niet bij theorie. Aansluitend aan de theorie worden er drie dagdelen besteed aan het construeren van je eigen windmolen. Deze windmolen heeft een diameter van 1.04 meter en is geschikt om een kleine autoaccu op te laden.

Pagina 1 van 21 (206 projecten)