Scrapheap Challenge bij de WOT!

De trotse winnaars van de eerste Scrapheap Challenge!

Op 15 november 2014 zijn drie teams aan de slag gegaan met het bouwen van een pomp, die in staat moest zijn om water tien meter hoog te kunnen pompen. Voor deze opdracht mochten de teams gebruik maken van ruitenwissermotoren en andere kleine motoren, aangedreven door autoaccu’s die de dag van tevoren vakkundig uit een aantal afgedankte auto’s waren gesloopt. Voor de eerste plaats was er een prachtige trofee te winnen, de eerste Scrapheap Challenge WOT-trofee in de geschiedenis van de vereniging.

De dag begon om tien uur ’s ochtends en het plan was om om vier uur eindigen. De jury zou dan bepalen welke pomp de winnaar was, aan de hand van een lijst met beoordelingscriteria. Natuurlijk was er voor het behalen van de opdracht het meeste punten te verdienen, maar er werd verder nog gekeken naar onder andere originaliteit, gebruik van tape (hoe minder hoe beter) en de vormgeving/compactheid van de pomp. Er werden knikkerpompen, een zuigerpomp en een slangenpomp gebouwd: de jury was te spreken over het brede scala aan oplossingen waar door de teams aan werd gewerkt. Een van de teams was keurig op tijd klaar, maar op verzoek van de andere twee teams werd de beoordeling een uur uitgesteld.

In het schemerdonker mochten de pompen gaan proberen om water via een tuinslang tien meter omhoog te pompen. Twee van de pompen verzuimden om het water weer op tien meter hoogte uit de tuinslang te krijgen, maar de zuigerpomp kreeg het wel voor elkaar. De knikkerpompen behaalden niet de benodigde druk om het water hoog te pompen en bij de slangenpomp leek het te gaan lukken, maar helaas knapte er een slangetje vlak voordat er water uit de kwam en viel de druk weg.

Na het overleg van de jury kreeg het team van de zuigerpomp te horen dat ze gewonnen hadden, ook al scheelde het maar weinig met de andere twee teams. Zij mochten de trofee in ontvangst nemen en daarmee werd de creatieve en gezellige challenge afgerond en was het tijd voor een hap eten en een borreltje.

Leave a Reply