Infostand bij de molen Frans te Mander

Enkele jaren geleden heeft de WOT al eens een standje verzorgd bij de watermolen Frans, en op zondag 7 september 2008 was het weer eens zover.
Bij een activiteitendag rondom het "Natuurinformatiecentrum Molen van Frans" verzorgde de WOT een uitgebreide informatiestand. Toepassingen van zonne-energie, windenergie, waterkracht, waterfilters en waterpompen werden gedemonstreerd op het terrein bij de watermolen. Door gebrek aan directe zon niet gekookt worden in de paraboolkoker. Wel wisten de WOT-vrijwilligers in een beekje met enig verval een waterram te demonstreren.
De opstelling van een waterfilter had een bijzondere aantrekkingskracht op veel kinderen, helaas begrepen de meesten niet vanzelf wat de essentie van het heldere druppelende water was, maar zo hadden we ook nog wat uit te leggen.

Doordat het weer het een beetje liet afweten was het aantal bezoekers niet heel groot maar het was desondanks een erg leuke dag, mede dankzij het enthousiasme van de vrijwilligers van de watermolen Frans.