Bijeenkomst COS Overijssel

Hier kunt u de presentaties, samenvattingen of links vinden van de bijeenkomst op 14 februari van COS Overijssel. Er waren sprekers namens Nedap, De Gevulde Waterkruik, de WOT zelf en Stichting Twende Africa.

Meer informatie over het waterzuiveringsapparaat Naïade van Nedap kunt u vinden op:
www.nedapnaiade.com
www.purificationdeleau.com
www.safe-drinkingwater.com

Een samenvatting van de presentatie van Paul Akkerman over zijn stichting De Gevulde Waterkruik kunt u hieronder vinden. De website van De Gevulde Waterkruik is te vinden op:
www.degevuldewaterkruik.nl
Samenvatting presentatie De Gevulde Waterkruik

De presentatie die Anton gehouden heeft namens de WOT kunt u hier vinden.
Presentatie WOT 2012

Meer informatie over Stichting Twende Africa en haar bezigheden en vorderingen kunt u vinden onder de link:
www.twendeafrica.nl

1 Reactie op “Bijeenkomst COS Overijssel”

  1. Gjm van oosten schreef:

    G.J.M. van Oosten
    Van Alphenplein 22 – 2353 BX Leiderdorp
    Tel. 06-41151062
    ______________________________

    Leiderdorp, 27 juni 2012

    Onderwerp: Opwekking van windenergie met horizontaal geplaatste machines.

    Het idee heeft zich ontwikkeld in gesprekken over alternatieve energie. Er zijn in dit land en wereldwijd ontelbare hoge locaties.
    Woningen in hoogbouw, fabriekshallen en kantoorgebouwen e.d.
    Hoogte kost geld en deze hoogte is reeds betaald en de units kunnen zonder meer worden geplaatst na in de werkplaats te zijn gebouwd.

    O.a. De anemometer bracht mij op het idee en de molentjes op schepen en auto’s en daken die lucht afzuigen voor de circulatie omdat het verschil tussen de holle en bolle kant het energie-rendement is.
    Waarom geen machines gebouwd die tientallen meters in diameter zijn en meters hoog gemaakt kunnen worden. Van klein tot groot gebaseerd op hetzelfde principe. In Israel is de “tulp” ontwikkeld maar wederom in het verticale principe.

    Ik dacht ook aan de verkoper van schepijs die het bolletje ijs uit de container schept en dan de bol kan verkleinen om die in het hoorntje te doen. Stel dat de bollen of de schoepen als zij de wind tegen krijgen verkleind kunnen worden. Meer voor de hand ligt waarschijnlijk om de tegenwind af te schermen op de molen en die met een windroer automatisch de juiste invalshoek te laten bekomen zodat alleen de stuwwind gebruikt wordt. Een zelfregulerend sysyeem.

    Rendement in kWh staat altijd tegenover de investering en exploitatiekosten. Dit soort machines kunnen gebouwd worden voor minimale kosten en zijn technisch zeer eenvoudig te maken en vrijwel onderhoudsvrij.
    Daarenboven kennen wij de luchtcirculatie rond hoge gebouwen die ook nog voor de nodige extra beaufort kunnen zorgen.

    Zelf heb ik geen enkel zakelijk of wat voor belang in deze en ook geen technische kennis maar ik kan toch niet nalaten dit onder uw aandacht te brengen. Het is zeer wel mogelijk dat dit al honderd keer eerder is bedacht maar dan weet u dit beter dan wie dan ook en ook waarom dit idee niet uitvoerbaar en toepasbaar zou kunnen zijn.

    Met vriendelijke groeten,

Leave a Reply